De media over ‘Veel soeps’

De Volkskrant Volkskeuken:

“Op de laatste dag van het jaar maken we het niet moeilijk, kerst was al zwaar genoeg. Tenminste, als ik afga op alle supermarktfolders, kerstrecepten, restaurantmenu's en de gedetailleerde beschrijvingen waarop mijn vrienden mij de dagen na kerst trakteerden. Wat een werk, wat een eten.

Vandaag wordt het dus een pan eenvoudige, maar stevige soep. Het treft dat er op de valreep dit jaar nog een heus vegetarisch soepboek bij de Volkskeuken is binnengekomen. Al roep je wel wat over je af als je een boek ‘Veel soeps’ noemt. Zonder nu direct de voor de hand liggende reactie op die titel te geven, het boek van Christine Michon is wel voor een selecte groep liefhebbers - en niet van soep alleen.

Michon is yogadocente, werkte in de jaren zeventig korte tijd in een van de eerste Nederlandse macrobiotische restaurants, ze houdt zich bezig met ayurvedische voedingsprincipes en heeft al jaren een abonnement op het groentepakket van een biologische boerderij. In navolging van de adviezen uit ‘Een leven lang fit’ raadt ze het af koolhydraten en eiwitten in één maaltijd te combineren.

Alternatieve kost die niet voor iedereen even makkelijk te verteren is en waarvan je moet houden, maar dat neemt niet weg dat Michon een smakelijke verzameling van honderd soepen en soepjes bij elkaar heeft gebracht, geordend naar de vier seizoenen.”

http://www.volkskrant.nl/vk/nl/2964/Volkskeuken/article/detail/3371147/2012/12/31/Pittige-erwtensoep.dhtml

 

ANWB Buitenleven:

“Kom je ook altijd weer uit bij die tomaten- of groentesoep? Dan is het boek ‘Veel soeps’ echt een aanrader. Want hierin staan wel 100 vegetarische soepen. Wat dacht je van een kievitsbonensoep, een broccoli-met-roquefortsoep of een kliswortelsoep? Ook fijn: de meeste recepten bevatten geen zuivel of gluten.”

 

Nederlandse Bibliotheek Dienst:

“In de tien inleidende hoofdstukjes komen items aan bod als het Groene Dieet, hoe je dit kunt opbouwen en afbouwen, benodigd keukengerei, kruidenwetenswaardigheden en het gebruik van paddenstoelen en zeewieren. Dan volgt een honderdtal recepten van vegetarische soepen, ingedeeld naar de vier seizoenen. De recepten zijn duidelijk beschreven en over het algemeen gemakkelijk uitvoerbaar, de ingrediënten zijn eenvoudig te verkrijgen. Per recept wordt de bereidingstijd aangegeven en of het gerecht veganistisch en/of volledig groen is, maar ook of het gluten bevat.

Dit boek laat zien dat met bijna elk soort groente een smakelijke soep te bereiden is zonder de ingrediënten vlees of vis. De inleidende hoofdstukken zetten aan om ‘verantwoord’ voedsel te gebruiken, bewuste voedselcombinaties samen te stellen en vanuit een spiritueel standpunt aandacht te geven aan de maaltijd. Het boek is geschikt voor elke amateurkok die wil experimenteren met de smaken van verschillende groenten, maar ook voor de kok die heel bewust met etenswaar wil omgaan.”


Deel dit artikel


Laat een bericht achter

NB: berichten moeten worden beoordeeld.